Ağıza Yağ Çekme - Oil Pulling Nedir?

31-08-2022 21:32
Ağıza Yağ Çekme - Oil Pulling Nedir?
%100 doğal, saf, soğuk sıkım bir hindistan cevizi yağıyla ne yapılır?
Yeni yeni yaygınlaşan, henüz herkes tarafından çok bilinmeyen bir uygulama; oil pulling. Yani ağıza yağ çekme!

Oil pulling, aromatik sabit bir yağın ağız içinde çevrilmesi işlemidir. Türkçe’de ağıza yağ çekme olarak geçer. Bu işlem için en ideal yağların başında hindistan cevizi yağı gelir. Vücut sıcaklığında kolayca erimesi, hoş bir tadının olması ve antibakteriyel özelliği onu oil pulling için gözde bir yağ yapar. Ayrıca hindistan cevizi yağının yapısındaki yağ asitleri insan vücuduyla oldukça uyumludur.

Ağızdaki zararlı bakterilerin sayısını azaltmaya yardım eder. Ağız hijyenine katkıda bulunduğu için temizlik ve ferahlık sunar. Diş eti sağlığını güçlendirir.

Ağıza yağ çekme işlemi dental sağlığın yanı sıra bütünsel bakımın bir parçasıdır. Vücuttaki toksinleri temizleyerek genel sağlığa da yardımcı olur.

Oil pulling nasıl yapılır?
• 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı 5 dakika kadar ağızda çevrilir. Bu süre birkaç gün sonra 15 dakikaya kadar çıkarılabilir.

• Bu esnada gargara yapmamaya ve yağı yutmamaya dikkat edilmelidir. Tüm yağ dişlerin etrafında çevrildikten sonra çöp kovasına tükürülür (Lavaboyu tıkamak ve suları kirletmek istemeyiz).

• Haftada 3-5 defa (üşenmezseniz her sabah) uygulanabilir.

Bazı araştırmalar, ağıza yağ çekmenin ağızdaki zararlı bakterileri azaltabileceğini, plak oluşumunu engelleyebileceğini ve hem diş eti sağlığını hem de ağız hijyenini iyileştirebileceğini öne sürüyor. Ancak, bu araştırmalar sınırlıdır ve bilimsel olarak henüz kanıtlanmamıştır.

Ayrıca diş fırçalama, diş ipi kullanma, rutin ağız içi temizliği ve herhangi bir ağız içi probleminde diş hekiminize danışmak önce gelmelidir. Ağıza yağ çekme bunların yerine uygulanamaz. Yine de tamamlayıcı bir bakım olarak uygulandığında, ağız sağlığını daha iyi duruma getirmek için güvenli ve etkili bir doğal çözüm olabilir.

Sağlıkla, keyifle kullanılsın.
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.