Seramik Buhurdan Nasıl Kullanılır?

09-08-2022 23:56
Seramik Buhurdan Nasıl Kullanılır?

Seramik Buhurdan Nedir?

Seramik buhurdan, uçucu yağların havaya karışarak solunmasına yardımcı olan doğal bir tasarımdır. Uçucu yağlar koklandığında dahi ruhu, bedeni ve zihni daha iyi hale getirebilen maddelerdir. Bitkilerin çeşitli bölgelerinden elde edilen uçucu yağlar kişinin enerjisini temizlemeye, zihnini berraklaştırmaya ve mikroplardan korumaya yardımcı olur.

Seramik Buhurdan Nasıl Kullanılır?

Seramik buhurdanlık olarak da bilinen buhurdan, üst kısmında bir hazneye sahiptir. Bu hazneye bir miktar su koyulur. Üzerine ise 4-5 damla kadar uçucu yağ karışımı veya tek bir uçucu yağ damlatılır. Buhurdanlık tasarımının en altında bulunan boşluğa tea light mum yerleştirilir ve mum yakılır. Yanan mum bir süre sonra suyun ısınmasını sağlar. Su ısındıkça uçucu yağlar havaya karışır. Böylece hem ortamın kokusu değişir hem de uçucu yağların anti bakteriyel özellikleri sayesinde ortamın havası temizlenir.

Aromaterapi Buhurdanlık Kullanırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Aromaterapi buhurdanlık kullanımı sırasında mum yandığı için odayı uzun süre terk etmemeye özen göstermek gerekir. Özellikle çocuk ve evcil hayvan bulunan mekanlarda bu kurala azami özen gösterilmelidir.

Buhurdanlık düz ve stabil bir zemin üzerine koyulmalıdır.

Uçucu yağ karışımı bitkisel, saf ve doğal içerikli olsalar dahi çok uzun süre koklanmamalıdır. Her şeyin fazlası zarar olduğu unutulmamalıdır. Uçucu yağların fazla koklanması da zarar verebilir. Bu nedenle 1 adet tea light mum bittikten sonra aynı gün ikincisini yakmak fazla gelebilir. 1 adet tea light mum ortalama 3-3,5 saat kadar yanmaktadır.

Aromaterapi buhurdanlık kullanırken iş yeri, çalışma odası, ofis gibi mekanlarda konsantrasyon sağlayıcı turunçgiller tercih edilebilir.

Oturma odası, yatak odası gibi mekanlarda ise daha yatıştırıcı ve sakinleştirici lavanta kokusu tercih edilebilir.

Bunların yanı sıra özel aromaterapi karışımlarından da faydalanmak mümkündür. Böylece 6-7 farklı kokuyu en doğru oranlarda bir araya getiren formülasyonlar, ortamın enerjisini ayarlamaya yardım eder.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.