Sıcak Yöntem Sabunda Gliserin Yok Olur Mu?

17-08-2022 21:49
Sıcak Yöntem Sabunda Gliserin Yok Olur Mu?
Gliserin, sabunlaşma reaksiyonu sonucu ortaya çıkan sabunun yan ürünüdür. Cildin nemlenmesini sağlayarak cilt kuruluğunu ve tahrişi önler. Sıcak yöntem sabunda da soğuk yöntem sabunda da gliserin yok olmaz. Gliserinin yok olduğu yöntem geleneksel sıcak yöntem sabundur.

Geleneksel sıcak yöntem sabunda kostik (kül suyu, sodyum hidroksit ya da potasyum hidroksit) miktarı hassas ölçümler yapılmayıp göz kararı kullanıldığı için son ürün olan sabunda fazla kostik kalabilmektedir. Sabunda kostiğin kalması cilt için tahriş edicidir. Bunun için geleneksel sıcak yöntemde sabundan kostik fazlasını ayrıştırmak için yapım aşamasında tuzlu su ile yıkama işlemi yapılır. Bu işlem ise sabunun içeriğindeki fazla yağı (vitaminleri) ve yan ürün olan gliserini yok eden bir işlemdir. Bu nedenle ortaya yeterince doğal, sağlıklı ve etkili bir sabun çıkamamaktadır.

Yeni nesil sıcak yöntem doğal sabun, 80 dereceyi geçmeyen bir sıcaklıkta yapılmaktadır. Sıcak yöntemle yapılan sabundaki uçucu yağların etkileri daha fazla olabilmektedir. Ancak uygulanan sıcaklık, yağların kaynayacağı yükseklikte olmamalıdır. Aksi takdirde yağın kalitesinde bozulmalar oluşabilir.

Sevdiklerimiz ve sizler için özenle ürettiğimiz sabunların bir kısmı soğuk yöntem (daha estetik bir görünüm için), bir kısmı ise yeni nesil sıcak yöntemdir. Her iki yöntemle de üretilen sabunlarda fazla yağ ve gliserin doğal olarak yer almaktadır. Bu ikisi, sabunun kalitesini etkileyen faktörlerin başında gelir. Her bir malzeme hassas terazide miligramına kadar ölçülerek hesaplanmaktadır. Doğal sabunu üstün kılan da budur.
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.