Yüze Yağ Sürmek Tüylenme Yapar Mı?

09-08-2022 23:04
Yüze Yağ Sürmek Tüylenme Yapar Mı?
En sık gelen sorulardan birine değineceğim bu içerikte; yağlar tüylenme yapar mı?

Vücudumuzdaki kılları adlandırırken karışıklık olmamasın diye saç, tüy, kıl gibi ifadeler kullanırız. Halbuki bunların hepsi birer kıl folikülüdür. Büyümelerine etki eden ise yalnızca hormonlardır.

Vellus kılları halk dilinde tüy; terminal kılları ise kıl olarak adlandırılır. Anatomik yapıları aynı gibi olsa da büyüme evreleri farklıdır. Mesela saçlarımız da bir çeşit kıldır ancak diğer kılların aksine birkaç ay değil birkaç yıl büyüme (anajen) fazında kalır.

Vellus kılları (tüyler) terminal kıllara ancak androjen adı verilen hormon artarsa dönüşür. Bu hormon erkeklerde fazla olduğu için erkekler daha kıllıdır. Hormonal bir bozukluk olduğunda tüy dediğimiz vellus kılları kalınlaşır ve halk dilinde kıllanma olarak adlandırılan durum ortaya çıkar.

Eğer tüylerde bir kalınlaşma durumu varsa buna sebep olan şey yağlar değil; hormonlardır.

Peki, sizce aromatik bitkisel yağlar hormonları etkiler mi?

Uçucu yağların, hidrosollerin ve aromatik yağların kadın ve erkeklerin hormonlarını etkileyip etkilemediğine dair bilimsel çalışmalar mevcuttur. Ancak bu çalışmalar tedavi niteliğinde (yüksek oranda) uygulanan yağlarla elde edilmiş ve kesin ibareler içermemektedir.

Sözün özü her şeyi dozunda kullandıktan sonra herhangi bir problem olmaycaktır. Özellikle cilt bakımı bir rutin gerektirir. Ve rutinler tedavi niteliğinde olmamalıdır. Unutmayalım ki az çoktur; süreklilik önemlidir.

Ve hep dediğim gibi, tütsüyü orman yangınından ayıran tek şey miktarıdır.
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.