Katı Şampuan Avantajları Nelerdir?

25-07-2022 00:37
Katı Şampuan Avantajları Nelerdir?
Katı şampuan ile geleneksel sıvı şampuan arasındaki en büyük fark görseldedir. Bildiğimiz, geleneksel şampuanlar %80 oranında su içerir. Katı şampuanın fiyatının biraz daha yüksek olmasının sebeplerinden biri de budur. Çünkü katı şampuan konsantredir. Şampuanın özü de diyebiliriz. Böylece daha uzun süre (yaklaşık 3 kat) kullanım ömrüne sahiptir.


Şampuanları yalnızca katı-sıvı olarak kategorize etmeyi de doğru bulmuyorum. Asıl konu iyi-kötü şampuandır. Bu da içeriğinde kullanılan hammaddeler ve formülasyonu ile belirlenir. Doğru formüle edilmiş bir katı şampuan koruyucu gerektirmediği için hassas ciltlerin ve bebeklerin kullanımına uygundur. SLS/SLES gibi aşındırıcı sürfaktanlar içermez. Kokusunu sentetik bir kimyasaldan değil; terapötik etkileri kanıtlanmış olan uçucu yağlardan alır. Ve Jardin Naturel Solid Katı Şampuan organik sertifikalı hammaddelerle üretilir. keratin ve d-panthenol (provitamin B5) ile güçlendirilir.


• İçerisinde su olmadığı için geniş spektrumlu, güçlü koruyucular gerektirmez. Böylece cildin ve beyine ambalaj gerektirmediği için dünyadan bir karbon ayak izi daha azaltır. Vegan üründür.
• Sıvı içermediği için uçak yolculuklarında kabin çantanıza atarak seyahet etme kolaylığı sağlar.
• Paraben gibi zararlı koruyucular en yakın bölge olan kafa derisinin sağlıkla nefes almasına olanak sağlar.
• Plastik içermemesinin yanı sıra SLS gibi aşındırıcı sürfaktan da (yüzey aktif madde) içermez. Bunun yerine "baby foam" diye bilinen, hindistan cevizi kökenli, bitkisel sürfaktanlar içerir.
• Minimal tasarımlardan hoşlananlar için banyoda ferah ve düzenli bir görüntü sağlar.
• Konsantre ürün olduğu için diğer şampuanlara göre daha uzun bir kullanım ömrüne sahiptir.

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.